Direktlänk till inlägg 12 april 2013

Tack och förlust

Av Alexander Sjöstrand - 12 april 2013 13:27

Jag skall börja med ett stort tack till er som deltog i mitt 30-årsfest i Skövde tidigare i Mars. Jag hade brutalt roligt. Jag hoppas att ni hade lika roligt som jag. Det var väldigt roligt att se så många kära ansikten igen, blir alldeles rörd. Jag lovade ju att det skulle publiceras bilder här på bloggen från festen. Jag måste erkänna att jag prioritera inte kameran den kvällen. Ni som har bilder ni vill dela med er av kan ju alltid maila eller lägga upp på Facebook i smyg.


Annars var festen väldigt lyckad, eller det tror jag åtminstone. Tidigt på kvällen så hade folk sparat ihop till en s.k "Tre-stegs-raket". Det innebär tre stycken shot(6 cl) med diverse olika smaker. Dock brukar jag ha svårt för shot i vanliga fall. Snälla som folk(Christer) är köper man istället in shot med tre cl istället. Nackdelen var att de hade av någon anledning döpt om raketen till "fem-stegs-raket". Som namnet förtäljer innebar det också att jag fick fem stycken shot istället för tre. I denna saliga blanding av diverse smaksatta drycker finns det en shot som kallas "Gold Strike". En dryck som är smakar kanel och i drycken finns det små blad av äkta guld(Sant!). Det är denna shot man officiellt skall avsluta raketen med. Jag är inte den som är den utan följde seden.

Ni som har smakat "Gold" vet att den smakar som en blanding av rävgift och kärnavfall. I de här sammanhangen så är det min magsäck som har fullt vetorätt. Den bestämmer vad som skall behållas och kasseras. Man kan säga att magsäcken tryckte på stoppknappen när smaken av kanel nådde tolvfingertarmen. *Artig som jag är bad jag tillresta sällskapet om ursäkt och gick sakta mot toaletten. Där ringde jag ett samtal till Ullrik, en gammal vän från studietiden. Därefter återgick jag och hade roligt resten av kvällen. Jag somnade gott samma kväll hemma i den hyrda lägenheten. 


*Hela denna mening är en lögn. Jag sprang ut på uteplatsen och tilldelades en hink. Dock är samtalet med Ullrik sant, faktiskt ringde jag fem gånger. Sen är det rätt dimmigt tills jag minns att vi satt på ett grillhak. Sen var det Söndag, lite skrämmande med tanke på att festen var på Fredagen.


*************************************************************************

 

Härom veckan hände det. Jag hade min allra första match i sporten Squash. I den serie jag är med i finns det 24 stycken grupper där de som är skickligast är i grupp 1 och de mest inkompetenta är i grupp 24. Min första motståndare hette Jan, han var 61 år och kört buss hela sitt liv. Anledningen till att han var i grupp 24 var att han var vinögd ochg dålig syn. 

 

-Det är här jag hör hemma, skrockade Jan och syftade på grupp 24.

 

I en Squash match kör man först till 11 poäng med poäng på varje boll. Det är bäst av 5 set. När matchen skulle börja kände jag ändå att det fanns lite hopp. Jag kunde ju förhoppningsvis sno några set och vinna med tanke på att jag är rätt bra i sport för övrigt.

 

Efter att Jan utklassat mig i tre raka med 11-3 11-6 och 11-3 så var saken klar. Jan var på riktigt gott humör eftersom detta var han första match på ca en månad han hade vunnit. Detta får mig osökt att tänka på ett citat ur filmen "Hata Göteborg". Jag kände mig som Rogge i detta klipp.



 

Det är inte lätt att komma sist, men någon måste göra det


Ikväll är det returmatch. Jag har i två veckor tränat med mig själv mot en vägg för att förbättra min teknik. Ikväll skall jag få min revansh mot vinögde Jan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexander Sjöstrand - 17 februari 2014 15:46

Nu är det bara en vecka kvar på både semester och OS(   ). Dock har vi mycket roligt att se fram mot nu under veckan och självklar skall vi sända detta. Nu i helgen så var det dåligt med LIve men eftersom Ullareds bredband är byggt på djurhud var säd...

Av Alexander Sjöstrand - 11 februari 2014 20:18

Vilken OS-dag det har varit. Fullt med fantastiska svenska insatser. Curling, hockey, och framför allt skidor. Vilken galen final vi fick se idag. Det firades såklart. Dock har jag väldigt svårt för korkarna.    Imorgon är det äntligen dags! H...

Av Alexander Sjöstrand - 9 februari 2014 16:50

Såhär såg det ut när vi firade silver i helgen. kallas silver var dessutom i vår direktsändning! Tittar du nästa gång vi sänder?   kallas Silver firas med Fransk silverbrutt     Hellners silver firas tidigt en söndag   Tyvärr har ...

Presentation


Alx är en helt vanlig kille med vardagliga problem. Följ hans...eskapader!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du ser mer i Alx Blogg?
 Mer inlägg!
 Naket!
 Tuborg!
 Vad hände med podcasten?

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards