Alla inlägg den 14 juni 2010

Av Alexander Sjöstrand - 14 juni 2010 23:30

Sitter du och funderar på hur du skall sluta ha tråkigt. Har du ångest för att du inte vet vad du ska göra idag?


Alx tipsar: 5 Saker att göra när du ha tråkigt


1, Skräm en främling


Inget livar upp stämningen som när du hoppar fram från en mörk gränd och skriker det högsta skrik du kan åt Wilma 87 år. Om hon klarar sig undan hjärtinfarkt så kommer hon garanterat undra va i helvete du sysslar med. Dra då en nödlögn att det är skräm en främling dagen idag och uppmana att hon gör detsamma. Skulle hon få en hjärtinfarkt så hävdar du samma sak för polisen. De vet ju vad du pratar om. Poliser skrämmer främlingar varje dag.


2, Fäll ett träd


Vill du sluta vara en pojke och bli en karl? Inget slår den känsla av manlighet som när du fäller en tall till marken. Du markerar för skogen att det är du som bestämmer och att inget träd någonsin skall få styra över dig. Att fälla ett träd tar en bra stund med yxa, ett enkelt sätt att döda tid(och träd).


3, Spela blind


Fördelar med den här hobbyn är att den är billig. Allt du behöver är en pinne och ett par solglasögon. Sen går du bara och hackar i marken med pinnen vart du än går. Du kommer garanterat få hjälp med allt! Allt från disk till inhandla varor. Var försiktig bara så du inte blir upptäckt, Så undvik att kolla på byst eller rumpor etc. Du kommer ha hundratals nya vänner på bara några timmar. Har du tur kanske en av dessa är din nya partner?


4, Var en besserwiers(eller hur det nu stavas)


Inget är så irriterande som en person som tror han kan allt. Försök delta i diskussioner som folk har och spela ut alla ljugkort du kan. Hitta på saker och poängtera hur duktig du är som kan allt. I slutet av varje mening skall du härleda dina argument mot dina egna påhittade fakta. exempelvis "Bergsjätter härstammar faktiskt från smygehuk, det har jag skrivit en avhandling om." Har du för många vänner är detta ett perfekt sätt att minska antalet vänner på kort tid.


5, Starta en blogg


När du skriver blogg kommer tiden att rinna iväg på att skriva långa och vädelösa inlägg som i slutändan inte läses av någon förutom dig själv.
Du kommer att få prestationsångest och dåligt samvete för att du inte lever upp till de förväntningar som ställs på dig. Om du mot all förmodan, skulle lyckas bli riktigt stor inom bloggvärlden, kommer det inte dröja länge innan den blogg hackas och snor dina pengar eller att någon lägger upp manipulerade nakenbilder på dig med Brad Pitt.  


Pröva något av tipsen och se hur tiden rinner iväg!

Av Alexander Sjöstrand - 14 juni 2010 13:44

Sätt er ner alla barn, det är dags för ytterliggare en historielektion!

Förra gången pratade vi om Gustav Vasa. Idag skall vi hoppa ett steg bakåt i tiden ytterligare och prata om vikingarna!

Vikingarna härjade mellan år (ca)800 till 1100. De var Nordens egna sjörövare. Men istället för papegojer och kanoner som deras kollegor i västindien använde, hade vikingarna bara råd med kohjälmar och träpåkar. Detta var pga att under denna tid var facket inte lika starkt som det är idag.

Vardagen för en viking var inte att leka med! Morgonbestyr såsom mörda oxar och dricka mjöd var vanligt. På förmiddagarna planerades vilka byar som skulle skövlas och vilken taktik som skulle användas. Sedan när det var bestämt bokade man ett skepp och man tog lunch.

På eftermiddagen genomfördes skövlingen. Det innebar at ta allt av värde, sno med sig de snygga brudarna på axeln samt tända eld på allt som kan brinna(inte hundar eftersom vikingarna var grymt rädda om att bevara naturen. De var dåtidens miljöpartister. In fact så var vikingarna de första som planterade varg i Sverige)

Har du funderat på varför Sverige har så snygga brudar när inte resten av världen har det? Just för att de snodde med sig de hem. Det förklarar varför vikingarna aldrig åkte till England, eftersom  det aldrig har existerat en snygg brud därifrån och så är det än idag faktiskt.

På kvällarna i vikingabyn så hölls det tillställningar för att fira bytet. Lekar som "Gissa vem som bär pesten" och "Fånga hönan" var populära under denna tid. Just "fånga hönan" är föregångaren till "Under hökens vingar kom" som barnen idag leker friskt.

När vikingabarnen hade lekt färdig så kunde de vuxna vikingarna äntligen börja ha tid för sig själva. Vikingarna kollade på de nya tv-apparaterna och datorerna som de fått med sig som byte. Hade de tur kunde det också finnas en och en annan film som de kunde kolla på. Populäraste filmerna under denna tid var "Viking Wars" och "Borta med vikingarna".

De flesta vikingar var nöjda med hur de levde, men det fanns tyvärr  mobbade vikingar. En av dessa hetter eriksson och han flydde från Norden för att hitta nya vänner västerut. Han kom till Amerika(Före columbus) där han blev polare med en massa indianer. Han bäste indianpolare hette Sony och tillsammans skapade de den första mobiltelefonen.

Nu kan du lite mer om vikingar. Kom ihåg barn, be cool stay in school. Jag gjorde det och se hur mycket jag kan. 

 

Vikingar som jagar hönor

Presentation


Alx är en helt vanlig kille med vardagliga problem. Följ hans...eskapader!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du ser mer i Alx Blogg?
 Mer inlägg!
 Naket!
 Tuborg!
 Vad hände med podcasten?

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards